Joganta (kései szilva)
rezisztens, kései érésű fajta
Jojo (szilva)
ellenálló, öntermékeny fajta
Tophit (szilva)
kései szilva
Laroda (Japán szilva)
kellemes ízű japán szilva fajta
Geisenheimer Top (szilva)
friss fogyasztásra és befőzésre is kiváló fajta
Friar (japán szilva)
lédús, kellemes, zamatos ízű fajta
Cacanska rodna (szilvia)
magvaváló fajta, termése édes, kellemes ízű
Stanley (szilva)
friss fogyasztásra és feldolgozásra
Sermina (ringló)
gömbölyű termése nagyon nagy méretű, liláspiros héjú
Bluefre (szilva)
termése igen nagy méretű
Cacansca lepotica (szilva)
magvaváló fajta, termése nagy méretű, ízletes
Besztercei (szilva)
magas cukor és savtartalmú, kiváló ízű, sokféleképpen felhasználható
Althann (ringló)
gyümölcse nagy méretű, friss fogyasztásra és befőzésre is használható