Törzses fa. Levelei nagyok, karéjosak. Termése több szakaszban érik, nagyobbrészt augusztus-szeptemberben. Napos, védett fekvésű területre ültessük. Télre érdemes takarni.
Gyümölcs:
- Gentile -> Nagy, vékony héjú, éretten halványsárgára színeződik, húsa borostyánvörös színű, mézédes és finom.
- Ice Cristal-> Édesek és ízletesek. Héja lila vagy barna színű, húsa mélyvörös.
- Jannot ->Nagy, lédús, nagyon édes, illatos, zöldessárga héjú, rózsaszín húsú.
- (elfogyott!) Madeleine des Deux Saisons -> Nagy, vékony héjú, fényes, aranysárga, barnás árnyalatú, sötétvörössel bordázott. Húsa rózsaszín, lédús, nagyon édes, kellemes ízvilágú, aromás.
- Osborn Prolific – > Gömb alakú, bőre sötét színű. Vékony héjú, húsa sárga vagy már-már majdnem fehér.
- Portogallo -> Nagy, látványos lila színű, vékony héjú, mélyvörös, édes, zamatos húsú.
- Rouge de Bordeaux ->Héja sötét bordó vagy lila színű. Közepes méretű, húsa rózsaszínes-vöröses, lédús és édes, mézes ízvilágú.
- Violette Dauphine ->Közepesen nagy, vékony héjú, fényes. Húsa borostyánsárga-rózsaszín, lédús, krémes, finoman édes, kellemes aromájú, illatos.