Termesztés ágyásban, cserépben vagy ládában.
Borágó: frissen vagy lefagyasztva, koktélokba, befőttekbe, krémekbe, salátákba használható, levleit ubordás ételekhez ajánljuk.
Koronás krizantém: Távol-Keleten salátát készítenek belőle.
Sarkantyúka: nemcsak illatos virágai, hanem levelei is nagyon jók vitamindús salátának. A sós
lében pácolt magtok a kapribogyóhoz hasonló ízű.
Csak a fantázia szab határt a keverékben található illatos virágok felhasználási módjainak (saláta, desszert,
snack, italok, dekoráció). Napos-félárnyékos helyet igényel, talajban nem válogat.
Cserépben, tálban hidegágyban előnevelhető.
Vetés: április-június
Virágzás: június-október
Méret
2 m²-re elegendő vetőmag csíravédő csomagolásban.